Skip to content

Lotte Sanders: “Ik aarzelde geen moment toen ik de kans kreeg om van ONE weer mijn werkplek te maken!”

Ken je dat gevoel dat wanneer je ook maar één kilometer over de grens met Duitsland rijd, de omgeving er gelijk zo prachtig uitziet! Het vlakke landschap maakt plaats voor glooiende weilanden, uitgestrekte bossen en prachtige vergezichten. Wat is het buitenland toch mooi denk je dan! Maar ho eens, een ieder die weleens naar Limburg gaat weet dat je niet perse de grens over hoeft voor een prachtig stukje natuur. Nee nee, binnen onze landgrenzen hebben we ook idyllische vergezichten en glooiende landschappen. Niet alleen dat, je vind in Limburg ook een aantal culinaire parels die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken! Vandaag een interview met de souschef(fin) van restaurant ONE in Roermond, je weet wel, daar waar we laatst de ‘Chef for ONE day’ hebben mogen ervaren. Een aanrader voor de echte foodies onder ons…!

 

Naam : Lotte Sanders
Leeftijd: 27
Functie: Souschef restaurant ONE

 

Hoi lotte, waar kom je vandaan?

-Hoi! Ik kom uit Roermond. Of tenminste, uit een dorpje hier vlakbij, Linne! Sinds twee jaar woon ik echt in Roermond. Ik heb vroeger samen met mijn jongere broertje een gelukkige jeugd gehad in Linne en onze ouders zorgden ervoor dat we niks tekort kwamen. In die tijd heb ik echt talloze sporten beoefent, van turnen en dansen tot voetbal en judo. Ik vond alles leuk. In die tijd had ik nog niks met koken en ik kwam dan ook niet verder dan een keertje wafels bakken met mijn moeder. Toch speelde eten een belangrijke rol in ons gezin. Mijn moeder kon goed koken en de zondagen namen we dan ook altijd uitgebreid de tijd om luxe te tafelen. Terwijl ik opgroeide betekende eten gezelligheid voor mij en dat betekent het nog steeds!

 

Hoe ben je uiteindelijk het koksvak ingerold?

“In eerste instantie had ik geen idee wat ik wou gaan doen na het VMBO. Ik ben een beetje op de automatische piloot naar de Hotelschool in Venlo gegaan en koos voor de camping/recreatie kant. Ik kwam er al snel achter dat dat niks voor mij was. Tijdens de opleiding moest ik ook een half jaar stage lopen in de horeca en daar had ik gelijk een klik mee. Vanaf de eerste dag wist dat ik in de keuken verder wou! Mijn eerste stage was bij restaurant Oolderhof. Oolderhof bood een breed concept, van buffetten tot a la carte. Ik had het er goed naar mijn zin! Na Oolderhof kwam restaurant ONE. Restaurant ONE was in die tijd nog vrij nieuw en ik belde ze op om te vragen of ze nog een stagiaire konden gebruiken. Het antwoord was ja. Na een half jaar stage bij ONE heeft eigenaar Edwin Soumang mij voorgesteld bij Da Vinci. Ik droomde in die tijd van werken bij Da Vinci. Ik keek enorm op tegen Margo Reuten, die als eerste vrouw in Nederland SVH Meesterkok is en een tweesterrenrestaurant rund. Ze was (is!) mijn grote voorbeeld. Maar liefst vijf jaar heb ik daar mogen werken. Eerst stage, daarna leerling en vervolgens chef de partie. Een mooie tijd! Maar na vijf jaar werd het tijd voor wat anders. Ik ging weer terug naar Oolderhof. Even wat rustiger aan doen. Het duurde niet lang voor ik een telefoontje kreeg van Edwin met de vraag of ik interesse had in de vacature ‘souschef bij ONE’. Ik aarzelde geen moment toen ik de kans kreeg om van ONE weer mijn werkplek te maken! Inmiddels werk ik er alweer twee jaar. De tijd vliegt joh…!”

 

Lees verder onder de foto’s…

 

Lotte Sanders, Food love stories.nl, www.foodlovestories.nl

Lotte Sanders, Food love stories.nl, www.foodlovestories.nl

 

Heb je nog tijd voor hobby’s naast je werk?

“Haha, tijd voor hobby’s. Wat versta jij onder hobby’s? Ik ga graag uit eten in mijn vrije tijd. De grote passie van mijn vriend Sjuul is wijn en hij werkt als wijn consultant. Dit houd in dat we allebei gek zijn op goede wijn/spijs combinaties en uit eten gaan is dan ook onze grote hobby. Een echt favoriet restaurant hebben we niet, we proberen van alles uit. Vanwege zijn werk komt hij op veel verschillende locaties en weet hij precies waar we een keer naartoe moeten gaan. Ik vind het een heerlijke manier om inspiratie op te doen.
Daarnaast ga ik nog altijd graag bij papa en mama uit eten op de maandag. Dat is voor mij gezelligheid ten top en zal er nooit meer uitgaan…!”

 

Waar ging je laatste vakantie naartoe?

“Ik ben net drie dagen terug van vakantie! Samen met Sjuul en een bevriend stel zijn we met de auto naar Toscane gereden. Gewoon zo op de bonnefooi. De eerste drie dagen verbleven we in een wijngaarde. Sjuul weet natuurlijk precies de adresjes. Temidden van de wijnranken stond een kleine chalet waar we verbleven en waar we menig wijnproeverijtje hebben genuttigd. Heerlijk! En gezellig haha. De rest van de dagen waren ook fantastisch en we hebben veel gezien!”
-Waar zou je nog graag naartoe willen?-
“Als kind zei ik altijd ‘ik wil de aapjes bekijken in het echt’ en ik droom daar nog steeds van. Ik zou graag ooit nog eens een reis naar Indonesië willen maken om daar de Orang-oetans in het echt te zien…”

 

Lees verder onder de foto’s…

 

Lotte Sanders, Food love stories.nl, www.foodlovestories.nl

Lotte Sanders, Food love stories.nl, www.foodlovestories.nl

 

Wat zijn jou favoriete muzikale arbeidsvitaminen?

“In de keuken hebben we altijd de radio aan. We luisteren dan naar Spotify en iedere chef mag zijn verzoekjes doorgeven. Ik hou eigenlijk overal wel van, zolang het maar dansbaar is…”

 

Als ik onverwacht voor je deur sta, wat vind ik dan in je koelkast?

“Haha, niet veel! Hooguit iets voor het ontbijt zoals eieren. Ik kook eigenlijk nooit thuis. Wat je wel in de koelkast vind, is champagne, tonic en een fles gin. Je weet inderdaad maar nooit wie er plotseling voor de deur staat en een drankje kan ik altijd aanbieden. En chocolade, dat is ook altijd in huis. Ik ben echt verzot op chocolade en heb dat op dagelijkse basis nodig om goed te functioneren… ;-)”

 

Waar droom je nog van?

“Tsja, dromen… Lastige vraag. Ik ben eigenlijk enorm tevreden met hoe het nu gaat en zou zo gauw niet iets anders willen. Ik hoop dat ik nog lange tijd op dit niveau mag doorgaan. Even hypothetisch gesproken, wellicht dat ik over een jaar of vijf aan kinderen wil beginnen en dat ik dan iets heel anders ga doen. Bijvoorbeeld een kleine lunchroom openen. Lekker laagdrempelig en alleen overdag open zodat ik daarnaast tijd heb voor mijn gezin. Of misschien samen met Sjuul een wijnwinkel beginnen, met de mogelijkheid om naast de wijn ook van een culinair arrangement te genieten. Wat dat betreft vullen we elkaar perfect aan…”