Skip to content

Diego Buik: In een tentje slapen is echt niks voor mij…

Naam: Diego Buik
Leeftijd: 33
Functie: Chefkok Capriole Café

1. Hoi Diego, waar kom je vandaan?
-Ik kom uit Rotterdam. Ik ben een Rotterdammer in hart en nieren! Rotterdam heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt de laatste jaren en is ook wel een beetje de nieuwe Place To Be.
Was het eerst vooral Amsterdam wat de toeristen trok, wordt nu ook Rotterdam bedolven onder de toeristen. Ik heb samen met mijn oudere broer een gelukkige jeugd gehad en wist al op jonge leeftijd dat ik kok wou worden. Ik hielp mijn moeder graag in de keuken en vond het heerlijk om samen met haar te kokkerellen. We maakte samen de lekkerste appeltaarten! Op latere leeftijd ben ik naar het Zuiderpark college gedaan en heb daar de koksopleiding gevolgd. Inmiddels heeft de liefde mij naar Den Haag gebracht en ik woon nu alweer 1,5 jaar met veel plezier samen met mijn vriend in Den Haag, al gaat er niks boven Rotterdam hoor 😉

2 Hamburgers als culinaire parel, hoe zit dat?
-Hamburgers zijn me op het lijf geschreven! In 2010 ben ik voor twee jaar naar Londen gegaan en heb ik daar in verschillende sterrenrestaurants gewerkt. In die tijd was de hamburger enorm in opkomst, maar ik deed er zelf nog niet veel mee. Uiteindelijk kwam ik in het Soho House restaurant terecht. Dat was geen sterrenrestaurant, maar de gerechten waren er zeker niet minder om! Er ging toen eigenlijk een wereld voor me open. Het was het totaalplaatje wat daar klopte! Koken met mooie producten, met passie bereid, en de beleving er omheen is hetgeen waar het om draait, niet de ster. Vanaf dat moment heb ik de sterrenkeuken achter me gelaten.
Terug in Nederland viel het me op dat de hamburgers nog steeds een ondergeschoven kindje waren en zo heb ik voor het eerst de hamburger 2.0 geïntroduceerd in een biologisch eetcafé. De hamburger was een goed alternatief voor de te dure biologische kipsaté. Dat viel gelijk al goed in de smaak bij de gasten! Pas toen ik in 2015 bij Urban Boutique Hotel Stroom ging werken kreeg ik een onderscheiding voor mijn hamburgers!
Het was toen de Egg Benedict Hamburger waarvoor ik de onderscheiding ‘Beste hamburger van Rotterdam’ ontving. Vanuit Stroom ging ik door naar het Hilton restaurant HUGH en daar heb ik de hamburger verder ontwikkeld. Inmiddels werk ik met veel plezier in het Capriole Café en als ik mensen binnen zie komen speciaal voor de hamburgers ben ik echt mega trots!

3 Heb je naast koken nog andere hobby’s?
– (Begint te schaterlachen) Nee! Nee even serieus, ik heb te weinig tijd voor hobby’s. Toen ik jong was, heel jong, deed ik aan Taekwondo, een vechtsport. Dat vond ik erg leuk om te doen. Op wat latere leeftijd ben ik gaan stijldansen. Daar was ik erg bedreven in. Ik deed veel wedstrijden en won ook de nodige bekers. Vanwege mijn opleiding en werk ben ik daarmee gestopt.
Tegenwoordig haal ik veel plezier uit samen met mijn vriend Michael naar de bioscoop te gaan. We zijn laatst nog naar de film Logan geweest. Soms vind één van ons een film minder leuk, maar gewoon het samen zijn en het met een zak Malthesers onderuit hangen in de bioscoop genieten we enorm van. Daarnaast gaan we ook graag uit eten. Eén dag per week eten we ergens een hamburger, dat is een echte must voor mij. Ik vind het geweldig om te zien hoe anderen het doen! Zo komen we graag bij Ter Marsch of South of Housten. Verder houden we vooral van fine dining. Dat doen we eigenlijk waar we maar kunnen, er valt nog zoveel uit te proberen!

4 Op vakantie: hotel of camping?
-Hotel natuurlijk! Ik ben wat dat betreft een luxe-paardje! In een tentje slapen is echt niks voor mij. We zijn de laatste keer naar Griekenland geweest en daar hadden we een prachtig luxe hotel met tropische tuin en lekker zwembad. Heerlijk! Ik kan daar enorm van genieten. Maar het zijn vooral stedentrips wat we het allerliefst doen! Natuurlijk is zo’n zon-zee-strand vakantie fijn, maar het zijn de grote steden waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En dan in het bijzonder van Parijs! Ik ben echt verliefd op die stad. Parijs staat voor mij gelijk aan een culinaire ontdekkingsreis. Je hebt er op het gebied van restaurants echt ALLES. Fine dining op topniveau! Voor het geld wat ik daar uitgeef kan ik vijf keer naar New York. Overigens staan New York en Tokyo ook hoog op mijn verlanglijstje, maar het is er vanwege organisatorische redenen nog niet van gekomen. Dat kost veel meer planning en ik ben een echte last-minute boeker! Gelukkig valt er in Europa ook genoeg te ontdekken!

5 Waar droom je nog van?
-Haha, niet tegen mijn baas zeggen dit, maar ik droom toch stiekem nog wel van een eigen zaak (knipoogt)! Ik heb wel een bepaalt concept in mijn hoofd, maar die verklap ik nog niet. Ik ben een groot liefhebber van industrieel, high-end dishes en werken met goede en eerlijke producten! Eigenlijk alles waar het Capriole Café ook voor staat, dus voorlopig werk ik dan ook nog met veel plezier hier en ik heb geen haast er verandering in te brengen…