Skip to content

Erik Kuiper- van den Berg: Ik vind het een eer dat ik hier mijn vingerafdruk op mag zetten!

Kastelen, landgoederen en koetshuizen spreken menigeen tot de verbeelding!
Deze monumentale panden en erfgoederen zijn de ware schatten der samenleving en het is iets waar we zuinig op moeten zijn.
In Heemskerk heb je zo’n schat van een kasteel met de naam Chateau Marquette.
Voor exploitant Erik Kuiper- van den Berg is het een stoute jongensdroom die is uitgekomen: het runnen van een hotel/restaurant op een bijzondere locatie!
Echt nieuw was het runnen van een hotel niet voor hem. Hij heeft zijn sporen al verdiend met het Relaxed-Slapen concept in Haarlem.
Een restaurant daarentegen was weer een geheel nieuwe uitdaging.
Eén die hij graag aanging!

 

Chateau Marquette, Niels Kuiper-van den Berg

 

Chateau Marquette, Niels Kuiper-van den Berg

 

Chateau Marquette, Niels Kuiper-van den Berg

 

“Ik kom van oorsprong uit Zaandam en woon nu in Haarlem. Ik ben dus eigenlijk een echte Zaandammer. Opgroeien in Zaandam was prima, al gebeurde er niet echt veel. Het was gewoon een gemoedelijk dorp waar het leven niet anders was dan in andere steden of dorpen. Inmiddels is Zaandam echt een hippe stad geworden. Het industriële gaat er een beetje af en er komen vele leuke restaurants bij. Al met al een goede plek om te vertoeven. Als kind was ik best wel op mezelf. Ik kon mezelf prima vermaken en had niet veel vrienden nodig. Ik las graag een goed boek, dat vond ik heerlijk. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, las ik geen historische romans of kostuumdrama’s. Gaf me liever een goede detective of juridische thriller en je hoorde me niet. Ik had op dat moment nog niks met cultureel erfgoed. Pas op latere leeftijd werd ik echt sociaal vaardig en begon ik goed om me heen te kijken. Ik denk zo rond mijn twintigste. Dat was het moment dat ik de wijde wereld instapte en die wereld bracht mij naar Haarlem. De plek waar ik mijn eerste stappen in de hospitality branche maakte…”

 

Lees verder onder de foto’s

Chateau Marquette, Erik Kuiper-van den Berg

 

Chateau Marquette, Erik Kuiper-van den Berg

 

Chateau Marquette, Niels Kuiper-van den Berg

 

Chateau Marquette, Niels Kuiper-van den Berg

 

Chateau Marquette, Erik Kuiper-van den Berg

 

“Ik ben bijna letterlijk dit vak ingerold. Mijn eerste jaren werkte ik in de evenementen- en opleidingswereld en ik had het goed naar mijn zin. Op mijn 24ste was ik een zelfstandig ondernemer. Ik ontmoette in die tijd de liefde van mijn leven met wie ik ging samenwonen. We kochten een prachtig oud pand in het centrum van Haarlem, waar we zowel konden wonen als werken. De bovenverdieping hadden we tot woonhuis voor onszelf verbouwd, inclusief prachtig dakterras, en de benedenverdieping hadden we tot ruime appartementen verbouwd, met oog op eventuele verkoop in de toekomst, waarbij een gezin het gehele huis zou kunnen betrekken. Op dat moment ontstond het idee om de ruimtes op de benedenverdieping te verhuren. Het stond anders toch maar leeg. Een soort Bed&Breakfast. Mijn kantoor was aan huis en ik dacht ‘dat doe ik wel even tussen de bedrijven door’. Even bedden opmaken, koelkastjes vullen, schoonmaken, nieuwe boekingen bijhouden, inchecken/uitchecken… Maar het was allemaal veel arbeidsintensiever dan ik dacht! En ook leuker dan ik dacht! Ik vond er een nieuwe uitdaging in en zei zodoende mijn bestaande job op. De B&B Relaxed-slapen.nl ontwikkelde zich razendsnel. Er kwam een mogelijkheid het naastgelegen pand erbij te kopen en zo kon de B&B overgaan in een hotel. Het hotel was voorzien van luxe kamers en bood de mogelijkheid tot vergaderen. Ik merkte dat er behoefte was aan grotere vergaderruimtes en ben toen een samenwerking aangegaan met een andere partij. Dat liep goed! Inmiddels komt daar een einde aan, omdat ik die groep naar Heemskerk wil verplaatsen. Chateau Marquette is een uitstekende vergaderlocatie. Daarnaast kan men hier ook hun huwelijk, jubileum of andere events vieren. Wat dat betreft is dit de kroon op mijn werk!”

 

Lees verder onder de foto’s

Chateau Marquette, Erik Kuiper-van den Berg

 

 

Chateau Marquette, Erik Kuiper-van den Berg

 

Chateau Marquette, Erik Kuiper-van den Berg

 

Chateau Marquette, Erik Kuiper-van den Berg

 

“Het Relaxed-Slapen concept in Haarlem blijft bestaan, maar de komende tijd zul je me vooral hier op het landgoed vinden. Chateau Marquette zal nog vele veranderingen ondergaan de komende tijd. De hotelkamers zullen worden gerenoveerd en krijgen een luxe uitstraling. Het restaurant krijgt ook een upgrade. Zowel de gerechten als het interieur. Ik vind het een eer dat ik hier mijn vingerafdruk op mag zetten! Destijds waren er vele gegadigden die het landgoed wilden exploiteren, maar het kwam er telkens op neer dat de deuren dan voor het publiek dicht zouden gaan. Zonde! Chateau Marquette is een stukje geschiedenis van Heemskerk waar de bewoners trots op zijn en waar ze van moeten kunnen blijven genieten. Ik zal er samen met mijn team alles aan doen om dat in de toekomst nóg mooier te maken…”

 

Hotel/restaurant Chateau Marquette
Marquettelaan 34
1968 JT Heemskerk 0251 257 025      www.chateau-marquette.com