De hamburger 2.0, een verfijnd meesterwerkje…
Hamburgers, iedereen kent ze wel of heeft ze een keertje gegeten!
In plaats van een avondje fine dining, pakken we graag van tijd tot tijd een broodje hamburger of een patatje met.
Je hebt de hamburgers in alle soorten en maten en met de meest uiteenlopende smaken.
Maar de ene hamburger is de andere niet en de overstap van fine dining naar broodje hamburger hoeft minder groot te zijn dan je denkt!
Bij het Capriole Café in Den Haag weten ze daar alles van.
Als geen ander weten ze op de avondkaart mooie verfijnde gerechten te zetten, zoals carpaccio van coquilles en truffelrisotto, maar de rode draad in het verhaal blijft toch wel de hamburgers.
En niet zomaar wat hamburgers, nee, de hamburgers 2.0!
Je weet wel, daar waar fine dining overgaat in easy soulfood…
Wanneer ik samen met Jessica bij het Capriole Café aankom wordt er druk gewerkt aan een nieuw buitenterras.
Het prachtige industriële gebouw deed eens dienst als verffabriek en is nu een trendy eetcafé geworden.
Binnen vind je een eigen koffiebranderij met ervaren barista.
De koffiebranderij speelt een belangrijke rol bij het Capriole Café en het populaire eetcafé heeft dan ook een eigen koffiemerk ontwikkeld, welke als warme broodjes, of moet ik zeggen warme kopjes koffie over de toonbank gaan.
Ook is het mogelijk een leuke koffieworkshop of koffieproeverij te boeken die door niemand minder dan Giancarlo Matarazzi wordt gegeven.
De van huis uit half-Italiaan is geboren voor de koffie en heeft menig restaurant al op de kaart weten te zetten met zijn gewaagde spijs/wijn en spijs/koffie combinaties!
“Dag dames!” begroet hij ons enthousiast, “leuk dat jullie er zijn! Hebben jullie al een keuze kunnen maken van de koffie/thee kaart?”
Voor we het weten zijn we druk in gesprek over alle do’s en don’ts in de koffiewereld en bekijken we het aanbod koffiebonen.
Onze keus valt op de lentekoffie en de paaskoffie!
Vanaf onze tafel hebben we perfect zicht op het toekomstige buitenterras.
Volgens de plaatjes op de website van Capriole gaat het er geweldig uitzien wanneer het klaar is, maar het is nu nog vooral een grote bouwput.
“Wat een gave plek dit joh!” zegt Jessica, “hier moeten we echt een keer met de mannen heen…”
Ik neem een zipje van mijn koffie en kijk om me heen.
Het gebouw ziet er inderdaad schitterend uit, is voorzien van prachtige industriële details en het is erg licht van binnen dankzij de hoge ramen.
Het gebouw is voorzien van een prachtige betonnen vloer die in mijn eigen huis ook niet zou mistaan.
Dan worden we verrast door een explosie van geuren, omdat Giancarlo het deurtje van de koffiebrander opent.
“Mmm… heerlijk die lucht!” roept Jessica enthousiast.
Giancarlo moet lachen.
“Dank je!” zegt hij, “dat neem ik als een compliment! We werken hier met super geavanceerde apparatuur en de koffiebrander staat in verbinding met een computer. De bedoeling is dat wanneer je een heerlijke smaak hebt gecreëerd, je die opnieuw probeert te evenaren. Dat heeft met allerlei factoren te maken zoals bijvoorbeeld temperatuur en luchtvochtigheid. Volgens mijn computer is dit echt een perfecte branding! Ik zit enorm dicht bij het origineel en dat gebeurt niet vaak!” en zijn ogen glimmen van trots.
We genieten van ons kopje koffie.
Al gauw komt chefkok Diego Buik zich ook even voorstellen.
Zijn liefde voor kokkerellen stopt hij niet onder stoelen en banken en op zijn arm staat een levensgroot slagersmes getatoeëerd. Lachend kijkt hij ons aan.
“Ik werk nu alweer 1,5 jaar met veel plezier bij het Capriole Café,” vertelt hij enthousiast, “het zijn vooral de hamburgers waar ik bekend door ben geworden, maar dat is zeker niet het enige wat hier uit de keuken komt! Vertrouwde gerechten in een trendy jasje en altijd gemaakt van de beste producten!”
Jessica en ik kijken elkaar aan. Dat klinkt goed! Onderweg in de auto vertrouwde we elkaar nog toe dat we alleen een crackertje op hadden, dus onze buiken rammelen bij het horen van deze woorden.
Diego is net als barista Giancarlo geboren voor het vak!
Als kleine jongen hielp hij zijn moeder al in de keuken en zeven jaar geleden vetrok hij voor twee jaar naar Londen om daar in de grote sterrenrestaurants mee te draaien.
Terug in Nederland brak hij in 2015 door met zijn hamburger Eggs Benedict die hij serveerde in Boutique Hotel Stroom in Rotterdam.
Hij kreeg daarmee de onderscheiding ‘De beste hamburger van Rotterdam 2015’!
Hij heeft zijn werk nog verder geperfectioneerd in het Hilton restaurant HUGH en werkt nu tot grote vreugde van de Hagenezen alweer 1,5 jaar met veel plezier bij het Capriole Café!
Wij zijn meer dan nieuwsgierig nu….
We worden al gauw voorzien van een fles huiswater met de toepasselijke naam EAU EAU DEN HAAG. Een grapje die wij wel kunnen waarderen.
Het gefilterde water is voorzien van ijsblokjes, munt en citroen. Heerlijk!
“Weten jullie al wat jullie willen bestellen?” vraagt een van de serveerders aan ons.
Jazeker!
Jessica gaat voor de Wagyu burger met wagyu en black Angus vlees, gerookte uiencompote, bacon, gebakken ei, boerenkaas en truffelhollandaise. Lekkâââh!
En ik laat me graag verassen door chefkok Diego!
Behalve dat ik het moeilijk vind om te kiezen, ben ik ook erg benieuwd wat de chefkok zelf graag serveert!
“Dus ik kan doorgeven één Wagyu burger en één chef’s keus?” vraagt de serveerder nog een keer voor de zekerheid.
Ja hoor! Geen probleem. Geef maar door.
Na even te hebben gewacht komen we er al gauw achter dat dit een goed besluit is…!
Voor ons worden twee heerlijke hamburgers neergezet!
“Ik heb hier voor u The Wagyu Burger” zegt de serveerder wanneer hij aan onze tafel staat, “en voor u, chef’s keus, The Smoked Dutch hamburger! De hamburgers worden begeleid met frietjes en tevens krijgt u een carpaccio van coquilles voorzien van vers geraspte truffel!”
Aaaah… verse truffel! Daar ben ik dol op!
“Zal ik de stolp voor u eraf halen?” vraagt hij vriendelijk.
Ja graag!
Terwijl hij de stolp verwijdert ontsnapt de rook en even lijkt het alsof we aan een kampvuurtje zitten, zo lekker ruikt het.
“Zullen we ze gaan delen?” vraag ik opgewonden aan Jessica.
Jessica knikt goedkeurend haar hoofd.
Behoedzaam snijden we de hamburgers door midden.
Terwijl Jessica bezig is valt het kapje van haar hamburger, waardoor het gepocheerde ei bovenop goed zichtbaar is.
Het eigeel druipt langzaam naar beneden…
“Ooohh… het water loopt me in de mond nu!” zegt Jessica zacht en ze plaatst haar helft van de hamburger op het extra bordje wat door de serveerder is neergezet.
Dit wordt genieten…
Ik neem een ferme hap van de hamburger.
Mmm…sensationeel! Ik proef een lekkere uienring, bacon, cheese, maar… wat is dit?? Pulled pork!
Er zit als bonus gewoon een dikke laag pulled pork op de hamburger!
Oh my god, ik kan het wel uitschreeuwen zo lekker, dit geloven ze nooit thuis…
“Wat heerlijk Corien!” lacht Jessica.
Haar hamburger met truffelmayonaise gaat erin als zoete koek.
“Help me onthouden dat ik zo nog even een foto maak van Diego!” zeg ik tegen haar, “deze kunstenaar moet natuurlijk nog wel even goed op de foto worden gezet!”
Wanneer ik klaar ben met eten loop ik naar de bovenverdieping, waar Diego op dat moment ook bezig is met het fotograferen van zijn hamburgers.
Ha! Toch nog een soort van collega’s onder elkaar, denk ik bij mezelf!
“Wat zijn dat voor hamburgers die je aan het fotograferen bent?” vraag ik hem nieuwsgierig.
“Dat is het paasmenu!” antwoordt hij, “een trio van hamburgers, speciaal voor Pasen.”
Hoewel ik vol zit van The Smoked Dutch, loopt het water me alweer in de mond bij het aanzicht van de drie mini-burgers. Drie kleine voortreffelijke mini-burgers…!
Snel maak ik een foto van de chefkok en na het geven van een high five gaan we ieder weer onze eigen weg.
Coole tent dit, het Capriole Café, en coole chef.
Ik hou hier wel van!
DAGELIJKS OPEN VAN 09:00 – 23:00
Capriole Café zit verstopt op een prachtige plek aan de Fokkerhaven in de Binckhorst in Den Haag. In het industriële pand vind je ons restaurant met een eigen koffiebranderij. Net als een koffiebar serveren we elke dag ontbijt, lunch en zoete lekkernijen. En natuurlijk geniet u van ambachtelijk, vers gebrande fair trade en biologische koffie. Elke avond bent u welkom voor de stoere en verfijnde gerechten uit de open keuken van Capriole Café. Kom proeven en reserveer snel een tafel.
Capriole Café
Fokkerkade 18
2516 CC DEN HAAG
☎︎(070) 701 10 10