-Ik ben gelijk alweer aan de beurt!– denk ik verbijsterd, terwijl ik met mijn ogen door de vitrine van mijn nieuw ontdekte Indonesische afhaal ga, –het is toch niet te geloven dat de mensen zich hier niet verdringen…-
Het is een regenachtige vrijdagavond en ik heb geen zin om zelf te koken.
Geen probleem tegenwoordig zou je denken.
Met alle bezorgboeren en afhaaltoko’s is het niet moeilijk om de stevige trek snel te stillen.
Toch vind ik dit soms nog best een uitdaging.
Juist als je zelf graag lekker kookt, dan kan het afhaalconcept je gauw gaan tegenstaan.
Het is het allemaal net niet zeg maar. Je kunt het thuis echt beter.
Groot was dan ook mijn verrassing toen ik een aantal weken geleden onderweg naar de patatboer, werd afgeleid door de heerlijke geuren die bij de naastgelegen buren vandaan kwamen.
Nieuwsgierig keek ik naarbinnen.
Sinds wanneer zat er hier een Indonesische afhaal/restaurant??
-Laat de patat maar zitten! Ik ga vandaag voor een rijsttafel!-
En dat bleek een goede keuze te zijn. Laat me je even meenemen naar die dag. Mijn eerste kennismaking met het Chili House:
“Halloooo!! Welkom!” klinkt het vrolijk wanneer ik naar binnen stap.
Vanuit de keuken komt nog een dame tevoorschijn.
Het haar zit in een knotje en ze heeft een kookschort voorgebonden.
“Goeiendaaag….” klinkt het en ze kijkt me blij aan.
Terwijl ik mijn ogen de kost geef en iets lekkers uit de vitrine probeer te kiezen, krijg ik diverse kleine hapjes toegeduwd om te proeven.
“Hete chilli kip!” zegt Jock Chai, samen met haar beste vriendin Sandy, eigenares van het Chillihouse, “net gemaakt! Proef maar!”
Met het kleine lepeltje stop ik het stukje kip in mijn mond. Snel lepel ik de rest van de saus uit het bakje.
Mijn lieve help, verrukkelijk!!!
Het volgende stukje vlees wat ik mag proeven, Indische smoor, is eveneens een echte hit!
Authentieke Indonesische smaken ten top!
Hoe kan het dat ik deze afhaal nog niet eerder heb ontdekt??
“De afhaal bestaat pas een jaar,” vertelt Jock Chai, “Sandy en ik hebben allebei al veel ervaring opgedaan in de afhaal/restaurant branche. Sandy heeft lang een succesvolle afhaal in Den Haag gehad en ik heb in veel verschillende keukens gewerkt. Toen we elkaar 30 jaar geleden leerden kennen klikte het meteen tussen ons. Ik woonde op dat moment al drie jaar in Nederland, was getrouwd met een Nederlandse man en had net een kindje gekregen, mijn zoon Kees. Sandy was ook net getrouwd, werkte bij mij in hetzelfde restaurant en had moeite met de taal. We vonden veel steun bij elkaar. In de loop der jaren groeiden onze kinderen samen op en werden we beste vriendinnen. Eén van onze vaste tradities is ons maandelijkse etentje met de hele familie. Dan koken we uitgebreid, dekken de tafel mooi en gaan heerlijk eten met zijn allen. We vinden het leuk om iedereen zo te zien genieten en het is een goede manier om onze kinderen iets van onze afkomst mee te geven. Het gebeurde tijdens die etentjes steeds vaker dat onze familie en vrienden zeiden ‘Jullie zouden iets voor jezelf moeten beginnen’, maar meestal wuifde we dat lachend weg. We zijn beiden inmiddels aardig op leeftijd, dan ga je toch niet meer je eigen toko beginnen? En toch, hoe meer we erover nadachten, hoe aantrekkelijker het werd. Samen met je beste vriendin een eigen zaak! Dit is onze droom!”
Inmiddels zijn mijn bakjes gevuld en pakt Sandy ze zorgvuldig in.
“Wil je er nog wat zelfgemaakte sambal bij?” vraagt Jock Chai lachend.
-Graag!-
“Ik ben nu 65 en hoef in principe niet meer te werken,” zegt Jock Chai, “maar ik wil wat in mijn handen zit delen met de wereld. Dit zijn de smaken waar ik mee ben opgegroeid en wil de mensen daar graag mee laten kennismaken…”
En die smaken zijn niet de minste kan ik je zeggen!
Jock Chai (65) en Sandy (57) leven op latere leeftijd alsnog hun droom en daar heb ik enorme bewondering voor.
Jock Chai zorgt voor de Indonesische rijsttafel en Sandy voor de Thaise.
Maar zo goed als deze dames zijn met koken, zo slecht zijn ze met het digitale netwerk en de bijkomende marketing. Erg jammer, want er zijn nog zoveel mensen die (net als mij heel lang) niet van hun bestaan weten!
Mijn website draait om Food Love Stories en in mijn ogen is dit een ware Food Love Story, vandaar dat ik hun verhaal wil vertellen.
Er wordt met veel aandacht en liefde gekookt, iedereen zou dat eens moeten proeven!
Wanneer ik wegga schuiven er nog net twee gasten aan tafel die een rijsttafel hebben besteld.
De tafel is prachtig gedekt en aan de ogen van de gasten te zien zijn ze in hun nopjes.
Op de tafel bij de uitgang zie een kladblokje liggen en ik kijk er even op.
Er staan verschillende reviews op geschreven.
Ik citeer de eerste bladzijde:
Wij vinden Toko Chili House fantastisch! Eten is perfect en met veel zorg en liefde klaargemaakt. Een aanrader!
Bert en Dinie WillemsenOf deze:
Heerlijk eten! Ik ben zelf Indisch, dus ik weet hoe het moet smaken hihi. Ontzettend lieve bediening. Een absolute aanrader!
Marian en Jan van AlphenOf deze:
Ik kom hier heel vaak! Lekker eten en altijd gezellig. Je weet niet wat je mist!
Jean-Pierre Descamps
Iedereen bedankt voor hun bijdrage!
Mocht je op zoek zijn naar een heerlijke rijsttafel, probeer dan Chili House in Zoetermeer!
Wacht, ik geef je het adres:
CHILI HOUSE
Velddreef 175
2727 CE Zoetermeer 079 347 9933 Chili House Facebook