Skip to content

Restaurant Bentinck en Janny van der Heijden vertalen eeuwenoude huishoudboekjes Kasteel Amerongen naar unieke diners

 

Zin om je een avondje koning, keizer of admiraal te voelen? Restaurant Bentinck, gelegen op het prachtige landgoed van Kasteel Amerongen, is daar bij uitstek geschikt voor! Prachtige gerechten, heerlijke wijntjes, aangename bediening, alles om jou een topavond te bezorgen! En nu hebben ze ook nog eens een heel bijzonder menu samengesteld, rechtstreeks uit de historische kasteelkeuken, met een ouderwets zacht prijsje. Dit wil je niet missen! Lees hieronder het volgende persbericht:

 

Restaurant Bentinck in Amerongen organiseert in maart 2018 onder de titel ‘Uit de kasteelkeuken’ een serie historische diners waarvan het menu is samengesteld door culinair publiciste Janny van der Heijden en chef-kok Tommy Janssen. De basis voor het menu vormen de 17e– en 18e-eeuwse huishoudboekjes van Kasteel Amerongen, die door het ‘Heel Holland bakt’ jurylid en de chef zijn bestudeerd en zijn vertaald naar hedendaagse gerechten….

 

‘Heel Holland bakt’ jurylid Janny van der Heijden en chefkok Tommy Janssen in de historische kasteelkeuken…

 

De huishoudboekjes kwamen in beeld bij de samenstelling van de tentoonstelling ‘Sterke vrouwen op Kasteel Amerongen’ in 2016. Ze bleken een bron van informatie over wat men op het kasteel at en waar het werd ingekocht. Eigenaar van restaurant Bentinck Peter-Paul Swijnenburg: “Janny van der Heijden en onze chef Tommy Janssen bestudeerden de menu’s en hebben receptuur van toen doorontwikkeld naar aantrekkelijke hedendaagse gerechten. Bij het menu serveren we optioneel een aantal dranken, waarvan de keuze eveneens historisch is bepaald.

De gasten starten hun historische culinaire ontdekkingsreis in de oude kasteelkeuken met een aperitief en amuses en een uiteenzetting. Daarna wandelen we naar restaurant Bentinck dat op 100 meter van het kasteel is gevestigd in de voormalige paardenstallen. Hier serveren we een menu van 5 gangen, waarbij elk gerecht wordt ingeleid. Na afloop krijgt men een menuboekje met het achterliggende verhaal mee.

De dineravonden in maart zijn op individuele reservering, maar voor groepen en bedrijven is het ook mogelijk om op andere momenten gebruik te maken van dit bijzondere arrangement, eventueel aangevuld met een lezing door Janny van der Heijden, aldus Peter-Paul Swijnenburg.

 

Peter-Paul Swijnenburg en chefkok Tommy Janssen

 

Het arrangement ‘Uit de kasteelkeuken’ is te reserveren op 9, 10, 16, 17, 22 en 23 maart.

De prijs bedraagt € 79,- per persoon inclusief aperitief, amuses, een 5-gangenmenu en een menuboekje. Overige dranken zijn exclusief. Meer informatie en reserveren: www.restaurantbentinck.nl.

 


 

Bekijk HIER het eerdere bericht over dit culinaire pareltje, voorzien van smaakmakende foto’s…